Flyttetjenester Oslo

Flyttetjenester Oslo. Nordmenn flytter som aldri før. Vi flytter faktisk så ofte at Norge har blitt Europamestere i flytting. Selv under koronaåret flyttet nesten 250.000 mennesker.

Nå som vi nærmer oss høysesong for flyttetjenester i 2024 tenkte vi at det kunne være fint med en artikkel som tar deg gjennom de viktigste tingene når du skal flytte med et flyttebyrå i Oslo. Har du solgt boligen og er i ferd med å forberede deg til den masete flytteprosessen? Her gir vi deg noen gode tips, forteller deg hva flyttetjenester koster og hvorfor du bør ha en flytteforsikring.

Er du som boligselgere flest så gleder du deg til å flytte. Det starter et nytt og spennende kapittel i livet ditt. Samtidig er det ikke til å komme unna at flytteprosessen kan være svært krevende. Selv om den fysiske flyttingen bare tar en dag er det mye annet du må organisere og tenke på. Slik finner du de beste flyttebyrå i Oslo.

Flytteprosessen kan være krevende, men du trenger ikke å takle det alene. Sammen med gode samarbeidspartnere kan du få hjelp til å flytte møbler, kjøre flyttelass og andre tjenester. Slik at boligbytte blir enklere.

✅ Flyttehjelp
✅ Flyttevask
✅ Mellomlagring
✅ Kjøre bort avfall
✅ Tømme dødsbo
✅ Flyttebyrå med høy kvalitet

Flyttetjenester Oslo

Flyttetjenester Oslo

Selv om det er mulig å gjøre flyttejobben på egenhånd ser vi at de fleste som er på flyttefot velger å sette bort jobben til et flyttebyrå. Det frigjør tid som du kan bruke på andre ting og samtidig går flytteprosessen raskere ved å overlate jobben til profesjonelle.

Hovedoppgaven til et flyttebyrå er å hjelpe deg med å flytte og transportere dine eiendeler og møbler fra et sted til et annet. Mange er opptatt av at boligbytte gjøres så enkelt som mulig og flyttingen til ny bolig er også en del av dette. Det har blitt veldig populært å gå for et flyttebyrå som tilbyr en one-stop løsning der du som kunde velger de tjenester som passer deg best. Tenk så deilig det ville vært om noen tok hele flyttingen for deg slik at du heller kunne konsentrere deg om gleden ved å flytte inn i et nytt hjem.

 

 

Oversikt over flyttetjenester

Har du flyttet tidligere vet du kanskje at det er mye å gjøre, både før, under og etter at du har flyttet. Mange benytter seg derfor av flere tjenester enn kun selve transporten fra A til B. Fordelen med å bruke et flyttebyrå er at de er profesjonelle og har god erfaring med å flytte møbler uten å ødelegge eller skade de. Samtidig tilbyr flere flyttebyrå andre nyttige tjenester man ofte har behov for når man flytter.

Eksempler på tjenester et flyttebyrå kan hjelpe deg med:

 • Hjelp til pakking og organisering av flyttelasset
 • Levere flytteesker og annet pakkemateriell før du flytter
 • Skru ned og demontere møbler
 • Flytte tunge møbler og spesielle gjenstander, for eksempel pianoflytting, våpenskap
 • Fjerne avfall og kjøre bort søppel
 • Oppbevare møbler, mellomlagring under flytting
 • Visningsvask før foto og flyttevask
 • Dødsboservice hvor man rydder, tømmer og vasker dødsbo

Å flytte kan være tungt fysisk og mentalt krevende. Derfor er det godt å vite at flyttebyrået kan gjøre flytteprosessen enklere og mer effektiv. Det er en god ide å starte planleggingen tidlig og forberede deg skikkelig, da blir flyttingen mer effektiv og mindre stressende.

Hva koster flyttetjenester

Mange faktorer spiller inn når det kommer til prising av flyttetjenester og hva det koster å bruke et flyttebyrå. Hva du faktisk må betale vil avhenge av flere ting, for eksempel størrelsen på ditt flyttelass. Hvor skal du flytte til? Hvilken tjenester ønsker du og flytter fra en liten leilighet på bakkeplan eller en fire roms i femte etasje uten heis?

Mens prisen for flyttetjenester kan variere fra et flyttebyrå til et annet er det viktig å huske på at du ofte får det du betaler for. Du har dyre møbler, uerstattelige verdier og minner du ønsker å ta vare på. Da vil du neppe overlate jobben til uerfarne og useriøse aktører.

Gjennomsnittspriser for flyttetjenester i Oslo der du betaler for 2 mann og flyttebil koster mellom 1300 kroner til 1600 kroner per time. Har du et større flyttelass eller ønsker at jobben utføres raskt kan det være nyttig med 3 mann og flyttebil, noe som koster mellom 1900 kroner til 2300 kroner per time. De beste flyttebyråene i Oslo er nok noe dyrere da de ofte leverer tjenester av høyere kvalitet og har mer erfarne flyttefolk.

Anbefalte flyttebyrå i Oslo

Det finnes mange flyttebyrå i Oslo. Utfordringen er å skille de seriøse fra de useriøse. I tillegg er det vanskelig å holde følge siden det stadig kommer nye flyttebyrå som starter opp og andre forsvinner fra markedet. Her er noen populære flyttebyrå i Oslo som mange eiendomsmeglere og utbyggere anbefaler.

Majoren Flyttebyrå Oslo AS
💻 majorenflytt.no
☎ Telefon 93464211
Majoren Flyttebyrå Oslo AS jobber for det meste lokalt i Oslo men er ofte det flyttebyrået som blir anbefalt hos eiendomsmeglere. Majoren Flyttebyrå tilbyr pakking, flyttehjelp, montering, kontorflytting, flyttevask, minilager og avfallshåndtering både for private og næringsliv. Bedriften har et godt renommé som et high-end flyttebyrå i Oslo og er opptatt av å levere høy kvalitet.

Flyttefoten AS
💻 flyttefoten.no
☎ 800 35 988
Flyttefoten AS er et av de eldste flyttebyrå i Oslo og har over 20 års erfaring med privat- og pianoflytting. Flyttebyrået har spesielt stor kompetanse rundt tunggods hvor de har spesialisert seg på flygeltransport og pianoflytting. I tillegg har de eget lagerhotell og bruktbutikk slik at hvis du har et dødsbo Oslo du trenger hjelp med å tømme og vaske er det stor sannsynlighet at Flyttefoten vil kunne hjelpe deg med dette.

Relok Flyttebyrå Oslo AS
💻 flyttefirmaoslo.no
☎ 986 25 100
Relok Flyttebyrå er et flyttefirma som utfører flyttetjenesteer primært i Oslo, for private og bedrifter. Har flere faste samarbeidspartnere og utfører flyttetjenester direkte for meglerkontor og eiendomsmeglere i Oslo. Har et bredt spekter av tjenester, inkludert kontorflytting, flyttevask og mellomlagring.

FlytteEksperten AS
💻 flytteeksperten.no
☎ Telefon 90 10 10 90
FlytteEksperten AS er en profesjonell og en av bransjens ledende aktører som har spesialisert seg på bedrift- og kontorflyttinger. De jobber hovedsakelig på Østlandet og har tung faglig kompetanse innen komplekse og større prosjekter. I tillegg til flytting hjelper de med montering, tømming av kontorlokaler (kontoravvikling) og bedriftslager.

Totalflytting Oslo AS
💻 totalflytting.no
☎ Telefon 988 54 790
Totalflytting Oslo AS utfører flyttehjelp for private og mindre bedriftsflytting i Oslo. I tillegg kan de tilby flyttevask- og visningsvask.

Tips til hvordan du pakker

 • Mindre eiendeler bør pakkes i flyttekasser. Bruk bobleplast rundt skjøre ting.
 • Fyll pappeskene helt. Da blir det minst mulig bevegelse av innholdet under transport.
 • Bruk flytteesker med samme størrelse, da er de lettere å stable og man får utnyttet plassen bedre.
 • Sofaer og senger bør settes på høykant innerst i lagerboksen eller ved døren. Bruk sofatrekk og madrasstrekk for å beskytte.
 • Fyll mellomrom mellom de store eiendelene med de mindre tingene, dette minsker bevegelsen ved transport.
 • Fordel vekten så jevnt som mulig.
 • Kjøleskap og fryser må avtines.
 • Vaskemaskinen må tømmes helt for vann.
 • Plasser de tyngste flyttekassene nederst og innerst, og de lette øverst og ytterst.
 • Merk alle flyttekassene så det blir lettere å pakke ut igjen.
 • Speil bør pakkes i bobleplast og settes på høykant.
 • Hvis du demonterer møbler, fest de tilhørende skruene til hvert enkelt møbel

Flytteforsikring, derfor er det viktig

Flyttelasset ditt vil som oftest inneholde store verdier og det er greit å vite at disse er godt sikret når du overlater disse til flyttebyrået. Din innboforsikring dekker nødvendigvis ikke skader som oppstår under flytting og dette er noe du må undersøke på forhånd; dekker innboforsikringen også flytting?

Flyttebyrået må ha obligatorisk godsansvarsforsikring (transportforsikring) og du kan kreve at de opplyser om vilkårene og hva denne dekker. En slik forsikring er uansett ikke tilstrekkelig som en flytteforsikring og dekker ikke alltid hele beløpet ved skade eller uhell.

Når du flytter må du også huske på å melde flytting senest åtte dager etter at du har flyttet. Gå til flyttemelding skjema for å lese mer om hvordan du sender flyttemelding.

En flytteforsikring dekker

✔ Plutselige og uforutsette skader på det forsikrede innbo og løsøre, som skyldes en ytre påvirkning

Følgende dekkes ikke av flytteforsikring
❌ Skader oppstått utenfor forsikringstiden
❌ Skader som skyldes mangelfull emballasje
❌ Skade som følge av væske som renner ut
❌ Gjenstander som normalt ikke vil tåle vanlige transportpåkjenninger

Har du enkeltverdier over kroner 50.000 eller smykker, sølvtøy og kunstverk bør dette forsikres på egenhånd.

Eiendomsmeglere og flyttetjenester

I løpet av de siste årene har vi sett en utvikling der det stadig blir mer vanlig at eiendomsmeglerkjeder tilbyr flyttetjenester i forbindelse med boligkjøp. Dette har mye å gjøre med at meglerkontor i Oslo ønsker å gjøre boligreisen enklere, smartere og mer profesjonell. Det fungerer slik at du via en app eller et bestillingsskjema kan bestemme hvilke tilbud du ønsker. Meglerkontorene tar ofte et påslag i prisen enten på sluttfaktura til deg eller direkte fra flyttebyrået. Dette er veldig vanlig i bransjen.

Vi anbefaler likevel at du sammenligner flere tilbud på flyttetjenester Oslo, enn den du får fra eiendomsmegleren. På den måten sparer du ikke bare penger men sikrer også at du kommer i kontakt med flere og kan velge det beste flyttebyrået som passer til din flytting.

Flyttetjenester eiendomsmegler

Melde flytting

Når du flytter må du huske på å sende flyttemelding. For å melde flytting må du fylle ut eget skjema som du finner på nettsidene til Skatteetaten og dette må gjøres innen åtte dager etter at du har flyttet til nytt bosted, eller tidligste 31 dager før du flytter.

Du må også gjøre en adresseendring slik at du kan begynne å mottatt post til din nye bostedsadresse. Det er smart å gjøre dette før du flytter da Posten bruker noen dager på å få dette registrert og du vil da kunne motta post og brev direkte til din nye adresse uten behov for ettersending av post. Ønsker du mer informasjon om adresseendring kan du gå til Postens nettsider.