Bekjempe skadedyr

Skadedyrbekjempelse er bra, men det er bedre å forebygge skadedyr, fremfor å bekjempe skadedyr. Her er tips for hvordan du kan forebygge og bekjempe skadedyr.

Gnagere trenger et tilholdssted om vinteren de også. Det er anbefalt at du tetter alle potensielle innganger i huset, slik at rotter, mus og andre skadedyr ikke får anledning til å ta seg inn. Dette er en av de mest effektive metodene for å unngå invadering fra gnagerne.

For å unngå at rotter og mus går inn i vegger, bør du installere børster under panelet rundt huset. Ta kontakt med et firma som er spesialisert på skadedyrbekjempelse for å få en lengre sjekkliste.

Bekjempe skadedyr

Bli kvitt skadedyr

Har du allerede blitt utsatt for rotter og mus i boligen, kan du prøve med muse- og rottefeller. Merk likevel at den beste hjelpen til å bli kvitt skadedyrene er gjennom profesjonell hjelp fra et skadedyrfirma.

I Norge blir kakerlakker mer og mer vanlig. De eksotiske insektene har i høy grad kommet ved at vi nordmenn reiser mer, og nå importerer varer i stor skala fra hele verden.

Hvis du har kakerlakker i leiligheten din, så er det ikke nødvendigvis deg som har det største kakerlakkproblemet. Disse insektene sprer seg fra leilighet til leilighet gjennom rør og ventiler, og dekker til sist hele blokka.

Ønsker du å avdekke hvorvidt du har et kakerlakk problem, anbefales du på det sterkeste til å ta kontakt med et profesjonelt skadedyrfirma. De vil da hjelpe deg med å kartlegge og bekjempe problemet.

På hjemmesidene til Oslo Veggdyrkontroll AS, står det at de bruker giftfrie kakerlakkfeller med kryddertabeletter for å lokke til seg kakerlakkene. Idet kakerlakkene beveger seg mot kryddertabelettene blir de fanget i lim. Man får da vite omfanget, og det blir enklere å bekjempe kakerlakker.

Bekjempe fluer

Det finnes mange typer plagsomme og innpåslitne fluearter. En av de vanligste er fruktfluer. Fruktfluene blir mellom 2-4 mm lange og oppholder seg gjerne innendørs hele året.

Forebygging av fruktfluer kan gjøres ved å rense sluk, sette ut tomflaskene, tømme matavfall med frukt og grønnsaksrester ofte. Gå ut med søppel regelmessig er et viktig moment her.

Hvis du ikke får bukt med flueproblemet, oppfordres du igjen til å ta kontakt med profesjonelle skadedyrbekjempere. Har du problemer med andre typer fluer, kan det lønne seg å skaffe tilveie en fluefanger.

Bli kvitt duer

Duer oppfattes sjelden som et skadedyr. De er trivelige fugler på torget, der barn og pensjonister kan mate dem, men det blir mindre lystbetont når bilen, garasjen og huset ditt er offentlig toalett for den lokale duebestanden.

Gjør det vanskelig for duene å oppholde seg på bygningen din, og bygningene rundt. Desto færre sitteplasser duene har tilgang til, desto mindre vil de trives. Det er også mulig å fange duer for å fjerne dem.

Fjerne maur

Man oppdager som regel invasjon av maur ved rare lyder i veggen, eller at du opplever maur inne eller rundt huset. Det er vanskelig å kvitte seg med maur på egenhånd, så i slike tilfeller er det viktig å kontakte fagfolk.

De vil da kunne hjelpe deg med effektive midler mot maur, og gi deg råd om hvordan du kan forebygge forekomst av maur etterpå.