Leietakerrådgivning Oslo

Leietakerrådgivning Oslo | Er du på jakt etter lokaler som du kan leie? Eller leier du allerede, men ønsker å fornye leiekontrakten slik at du ikke trenger å flytte på deg helt enda? Da kan leietakerrådgivning være en god idé!

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det per januar 2022 er totalt 629 953 virksomheter i Norge. Til tross for at verden i dag er ganske fleksibel, så er det ganske mange av disse virksomhetene som leier kontorplass. I hvert fall blant de 100 459 virksomhetene i Oslo.

Det er imidlertid ikke alle som er like komfortable med å forhandle med en eventuell utleier på egenhånd. Hvis dette er en beskrivelse som passer til deg, så bør du absolutt vurdere å finne en aktør som kan hjelpe deg med dette gjennom leietakerrådgivning.

Det er dog ingen selvfølge at alle vet hva leietakerrådgivning går ut på, så det skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen. Hva er leietakerrådgiving, hva går det ut på og hvorfor er det fordelaktig for akkurat deg?

Leietakerrådgivning Oslo

Hva er leietakerrådgivning Oslo?

Å finne et lokale som man ønsker å leie er alt annet enn enkelt i dagens moderne samfunn. Før i tiden var det ganske enkelt. Da fant man et lokale man likte, kom overens med utleier, skrev en kontrakt og så var det gjort.

I dag er det imidlertid ikke like enkelt. Selv om man kanskje bare skal leie et lokale i en kort periode, så er det mange detaljer som må være på plass. Om du driver en bedrift, er det ikke sikkert du har tid til å reflektere over alt dette. Da kan en leietakerrådgiver gjøre det for deg.

Dette inkluderer leietakerrådgivning

Ved å hyre inn en leietakerrådgiver, så fjerner du en byrde fra dine egne skuldre. Da kan du fokusere på det du er best til – drive firmaet ditt – og så kan leietakerrådgiver gjøre det hen er best til, som er å hjelpe deg som leietaker.

Om du ikke allerede leier et lokale, så er leietakerrådgiveren nødt til å gjennomføre en behovsanalyse. Dette er en del av prosessen leietaker er med gjennom å snakke med rådgiveren sin:

 • Hvilke krav har du når det gjelder beliggenhet (både for bedriften generelt og eventuelt ansatte)?
 • Har måten bedriften er organisert på noe å si for hvor mye areal dere trenger?
 • Hvilke miljøkrav er utleier nødt til å oppfylle?
 • Hvilke tekniske krav har bedriften din?
 • Hva er bedriftens leienivå?
 • Hva er en perfekt balansert leieavtale for bedriften din?

Når dette er gjort vil leietakerrådgiver gå i gang med resten av prosessen som blant annet inkluderer følgende prosesser:

 • Utarbeiding av kravspesifikasjon
 • Demografisk analyse
 • Finne ut hvilke alternativer markedet har å by på
 • Sammenstilling av lokaler som kan være aktuelle objekter
 • Forhandlingsbistand
 • Sørge for at leieavtalen er både juridisk, kommersielt og teknisk kvalitetssikret

En leietakerrådgiver kan også bistå med flytting til selve lokalet. Med det sagt, så er ikke dette en tjeneste som inngår i selve leietakerrådgivningen, men det er mange aktører som samarbeider med andre aktører som har spesialisert seg innenfor dette feltet. Leietakerrådgivere samarbeider ofte med lokale flyttebyrå som tar seg av den fysiske flytteoperasjonen, kontorflytting i Oslo, vask av gamle kontorlokaler eller mellomlagring av overskuddsmøbler og annet kontorutstyr.  I Oslo er Flyttefoten et av de eldste flyttefirma som har lang erfaring med bedrifts- og kontorflytting. Andre aktører i bransjen er Majoren Flyttebyrå, First Mover Group, FlytteEksperten og Sirva.