Flyttemelding skjema

Når du skal flytte er det viktig at du ikke glemmer å sende flyttemelding. Dette er noe du må gjøre for at du skal få pakker og post til riktig adresse, og for at offentlige register er oppdatert. Likevel kan det være litt vanskelig hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre dette. I denne artikkelen vil vi gi deg informasjon om hvordan du ordner med flyttemelding og flytteskjema.

Flytter du innenlands i Norge kan du melde flytting elektronisk. Det er helt gratis. Du er pliktig å melde adresseendring til Folkeregisteret innen 8 dager etter at du har flyttet. For barn gjelder det egne regler når det kommer til flyttemelding for barn. Foreldrene bestemmer hvilken bostedsordning barnet skal ha etter et samlivsbrudd, barna kan ha delt fast bosted eller et fast bosted. Når en avtale om delt fast bosted er registrert i Folkeregisteret, må begge foreldrene samtykke til flytting for at flyttemeldingen skal være gyldig.

Flyttemelding skjema

Hva er en flyttemelding

En flyttemelding er det du gjør for å oppdatere ulike register med din nye adresse. Adresseendring må gjøres for deg som flytter privat, enten alene eller med familie, og for bedrifter. Her tar vi for oss flyttemelding for privatpersoner.

Flyttemelding skjer ikke automatisk, dette er noe du må gjøre på egen hånd. Hvis du gjør det digitalt tar det bare noen minutter, men det er også mulig å gjøre det manuelt. Det du trenger å huske er at du må sende flyttemelding senest åtte dager etter at du har flyttet.

Flyttemelding skjema hos Posten

Hos Posten kan du endre adresse til din nye bolig, eller hvis du trenger en postboks. Når du skal oppdatere adressen din på posten kan du besøke et postkontor eller Post i butikk i nærheten av der du bor. Der kan du fylle ut en blankett med informasjon om deg og din nye adresse manuelt mens du er der. Siden leveres den direkte til posten. Blanketten finnes tilgjengelig på posten sin nettside, som du kan skrive ut, fylle inn og siden levere fysisk. Dette må du gjøre minst åtte virkedager før du flytter. Husk å ta med gyldig legitimasjon ved oppmøte og levering av blankett.

På posten sin nettside kan du fylle ut skjema digitalt. Du kan enkelt logge deg på med BankID. Ved å oppgi informasjon om din nye adresse, bolig og deg selv vil det raskt bli registrert. Dette trenger du å gjøre minst fire virkedager før flytting.

Ved å endre adresse via posten har du også mulighet for å huke av i en boks som sender din informasjon direkte til Folkeregistret. Da trenger du bare å melde flytting på et sted. Posten vil alltid bli videresendt i to måneder etter registret flyttedato.

Folkeregisteret

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av postens løsning for adresseendring i Folkeregistret kan du gjøre denne endring på Skatteetaten. Du kan da besøke et kontor og levere flyttemelding fysisk, for å da må du booke time. Ellers så er det mulig å fylle ut et skjema på nett som du skriver ut og sender via post. Den raskeste måten er å melde flytting digitalt.

Når du går inn på Skatteetatens nettside får du tre spørsmål. Spørsmålene innebærer om du skal flytte i Norge, hvem som skal flytte og hvis du har meldt flytting til posten. Ved å besvare disse vil du få en liste over hva du må gjøre og huske på for å flyttemelde. Når du fyller ut skjemaet skal du:

  • Oppgi alle barna med fødselsnummer
  • Flytting til leilighet eller bolig, ved flere boligenheter må du oppgi bruksenhetsnummer.
  • Dersom du er samboer uten felles barn, må flyttemelding skje hver for dere og eventuelt for de barnene dere har foreldreansvar for.
  • Skal du flytte med hele familien kan dette sendes inn i en søknad.

En flyttemelding via Skatteetaten skal sendes inn tidligst 31 dager før flytting og senest åtte dager etter flytting. Behandlingstid ved digital melding skjer automatisk og blir sjekket umiddelbart, mens søknad på papir kan ta fra 0-6 uker. Som regel er det lurt å gjøre dette i god tid før du flytter for å sikre at du har riktig adresse ved innflytting. Trenger du hjelp til flytting kan du gå til flyttetjenester Oslo for å lese mer om flyttehjelp.