Har du rett på fri fra jobb når du flytter

Å flytte tar som regel litt lenger tid enn planlagt. Til tross om du du planlagt å flytte på en lørdag og søndag, kan du trenge noen ekstra dager for å fullføre flyttingen. Derfor er det mange som skal flytte som lurer på om de har rett på fri fra jobb på selve flyttedagen. Og om man har rett til fri med lønn.

Skal du flytte og trenger fri? Sjekk om tariffavtalen din gir deg rett til lønnet permisjon. Ifølge Arbeidsmiljøloven har du egentlig ikke rett til permisjon, eller fridag, for å flytte. Arbeidsgiver er ikke pliktig til å gi deg fri, dog finnes det tariffavtaler og lokale avtaler som kan gi deg dette. Det er da regulert i din arbeidsavtale. Der finner du svar på om du har rett til permisjon for flyttedag eller ikke. Dette går under det som heter velferdspermisjon.

Fri jobb flytting

Velferdspermisjon

Velferdspermisjon omhandler rett til permisjon ved personlige gjøremål. Det er for eksempel ved svangerskap, legebesøk, omsorg for barn eller nærstående. Når det gjelder flytting er dette regulert i tariffavtaler og er det som kalles kort velferdspermisjon. Om du har rett til lønn eller ikke, er opptil avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Dette finner du svar på ved å sjekke din kontrakt.

Hvordan sjekke om du har rett til fridag

Du kan finne svar på spørsmål om permisjon ved å sjekke ferieloven, arbeidsmiljøloven og folketrygdloven. Der kan du finne svar på hva som gjelder for fridager og informasjon om dette. Hvis du er usikker på hva som gjelder for deg, er den enkleste måten å sjekke med arbeidsgiver og hva din avtale sier. Dette er noe å tenke over også for du signerer kontrakten din, og som mulig går å forhandle. Det er lurt å sjekke hver gang du begynner i ny jobb hvilke rettigheter du har i forhold til velferdspermisjon, for sikre hva du har av muligheter til å benytte hvis det trengs.

Hvis du ikke har rett til fridag med lønn, er en mulighet å spørre arbeidsgiver eller bedrift om fridag uansett. Har du mulighet til avspasering er det et alternativ. Arbeidsgiveren din kan da akseptere permisjon uten lønn, og du kan bruke den dagen til å flytte.

Enklere flytteprosess

Husk at det å flytte som regel er en tidskrevende prosess og som tar litt lengre tid enn det man først tror. Ved nøye planlegging av hva som trengs å gjøres kommer du langt. Det å sjekke hva som gjelder for deg og om du har rett til å søke permisjon er noe du kan inkludere i planleggingen.

For å underlette flytteprosessen er ett godt tips å søke om permisjon for flytt i forbindelse med andre fridager, for eksempel dager i forbindelse med helg. Da har du mer tid til å pakke og utføre selve flyttingen uten at det går utover alt for mange dager. Trenger du hjelp med planlegging, pakking og transportering kan du overveie å ta hjelp av et flyttebyrå i Oslo. De vil bistå med de deler av flytteprosessen du eller dere ønsker for å gi deg en enkel og behagelig flytteopplevelse.

Anbefalte flyttebyrå i Oslo

De fleste opplever flytting som slitsomt, tidkrevende og stressende. Det er mye å ta hensyn til når en flytter. Enten du gjør jobben selv eller leier inn profesjonelle, kan det virke overveldende. Ofte skal mye flyttes på kort tid og det er vanskelig å vite hvor du skal begynne. Har du flyttet tidligere vet du kanskje at det er mye å gjøre, både før, under og etter at du har flyttet. Mange benytter seg derfor av flere flyttetjenester enn kun selve transporten fra A til B.

Fordelen med å bruke et flyttebyrå er at de er profesjonelle og har god erfaring med å flytte møbler uten å ødelegge eller skade de. Samtidig tilbyr flere flyttebyrå andre nyttige tjenester man ofte har behov for når man flytter. For eksempel hjelp til pakking, skru ned møbler, flytte tunge gjenstander som pianoflytting, kjøre bort avfall og gjøre rent etter at dere har flyttet ut.

 

 

Flyttetjenester Oslo

Det finnes mange flyttebyrå i Oslo. Utfordringen er å skille de seriøse fra de useriøse. I tillegg er det vanskelig å holde følge siden det stadig kommer nye flyttebyrå som starter opp og andre forsvinner fra markedet. Her er noen populære flyttebyrå i Oslo som mange eiendomsmeglere og utbyggere anbefaler:

Majoren Flyttebyrå Oslo AS
💻 majorenflytt.no
☎ Telefon 93464211
Majoren Flyttebyrå Oslo AS jobber for det meste lokalt i Oslo men er ofte det flyttebyrået som blir anbefalt hos eiendomsmeglere. Majoren Flyttebyrå tilbyr pakking, montering, flytting, flyttevaskminilager og avfallshåndtering både for private og næringsliv. Bedriften har et godt renommé som et high-end flyttebyrå i Oslo og er opptatt av å levere høy kvalitet.

Flyttefoten AS
💻 flyttefoten.no
☎ 800 35 988
Flyttefoten AS er et av de eldste flyttebyrå i Oslo og har over 20 års erfaring med privat- og pianoflytting. Flyttebyrået har spesielt stor kompetanse rundt tunggods hvor de har spesialisert seg på flygeltransport og pianoflytting. I tillegg har de eget lagerhotell og bruktbutikk slik at hvis du har et dødsbo Oslo du trenger hjelp med å tømme og vaske er det stor sannsynlighet at Flyttefoten vil kunne hjelpe deg med dette.

Flytteeksperten AS
💻 flytteeksperten.no
☎ Telefon 90 10 10 90
FlytteEksperten AS er en profesjonell og en av bransjens ledende aktører som har spesialisert seg på bedrift- og kontorflyttinger. De jobber hovedsakelig på Østlandet og har tung faglig kompetanse innen komplekse og større prosjekter. I tillegg til flytting hjelper de med montering, tømming av kontorlokaler (kontoravvikling) og bedriftslager.